Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа присъства днес на работен

...
Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа присъства днес на работен
Коментари Харесай

Херо Мустафа и Департаментът по отбрана на САЩ работят по американско-българската Пътна карта

Посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа участва днес на работен обяд с представители на американското и българско военно управление, с цел да даде ход на развиването на нашия 10-годишен Двустранен проект за защита дружно с министъра на защитата Красимир Каракачанов, оповестиха от посолството.
Алтън Биланд, шеф на Отдела за европейска политика, Централна и Южна Европа към кабинета на секретаря по защитата на Съединени американски щати в Департамента по защитата също се причисли към диалозите и ще взе участие в стратегическия разговор сред Съединени американски щати и България в сряда.
Делегацията реализира единодушие по главните точки на българо-американската Пътна карта 2020-2030 година и бърз график за нейното осъществяване.
Пътната карта 2020-2030 година ще даде насоки на българското и американското управление в техните взаимни старания за по-нататъшно развиване на качествата на Българската войска посредством фокусиране на напъните за съдействие в региона на сигурността, изключително в областта на отбранителните институции, ситуационната картина на морското пространство, киберсигурността и модернизацията на въоръжените сили на Република България. Екипите по използване на тактиката изготвят за обзор план на Пътната карта през април, а военното управление има за цел да подпише дефинитивна версия в София през септември.
Резултатите от днешната среща са съответен образец за динамично разрастващото се съдействие сред България и Съединени американски щати в региона на защитата, районната и световната сигурност, акцентират от посолството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР